در این مقاله قصد داریم درباره آفات و بیماری های گیاه سرخس توضیح دهیم. سرخس گیاه بسیار زیبا ومحبوبی است این گل مانند جلبلک و گلسنگ می باشد وسرخس تنوع زیادی دارد که ساقه ندارد وهوای شرجی و رطوبت را دوست دارد و زیاد نمی تواند خشک بودن را تحمل کند. رشد این گل بیشتر در فصل بهار و تابستان می باشد و گل سرخس گیاه سایه پسند نیست بلکه با نور خورشید سازگاری زیادی دارد که بهتر است در خانه در پشت پنجره شمالی قرار گیرد ولی با اینکه به نورعلاقمند است نباید در برابر نور مستقیم خوشید قرار گیرد چون باعث سوختگی برگ های گیاه می شود. بهترین زمان تعویض گلدان گل سرخس فصل بهار می باشد.
سرخس گیاهی است که خوشبختانه درداخل خانه زیاد دچار آفت و بیماری نمی شود اما ممکن است گاهی اوقات مشکلاتی این گیاه را تهدید کند. اگر قصد نگهداری سرخس را در منزل داریم بهتر است بیماری ها، آفت، مشکلات وعلت آن ها را بشناسیم که این مشکلات عبارتنداز: خشک شدن برگ ها، ریزش برگ ها، شپشک ، کنه وغیره
انواع آفات و بیماری های گیاه سرخس
در ادامه برخی از این آفات و بیماری ها را توضیح خواهیم داد.
1-خشک شدن برگ ها
این مشکل بیشتر به خاطر خشکی آب وهوا به وجود می آید که با تشنگی گیاه و قرار گرفتن در برابر نور مستقیم خورشید می باشد. بهترین را حل برای برطرف کردن این مشکل آبیاری مناسب و تامین رطوبت کافی برای گیاه است و گیاه را درمحلی از منزل قرار دهیم که به طور مستقیم نورمورد نیاز خود را دریافت کند.
2-رنگ پریده شدن برگ ها
نور بیش از حد و تابش مستقیم نور آفتاب برگ های گیاه سرخس را رنگ پریده و بی جان شدن برگ ها می شود. برای درمان رنگ پریدگی باید گیاه خود را به مکانی که از سایه بیشتری برخورداراست منتقل کرد. رنگ پریدگی یکی از آفات و بیماری های گیاه سرخس می باشد.
3-زرد شدن وریختن برگ ها
درمواقعی که برگ سرخس زرد شده است علت آن می تواند گرمای هوا و یا اینکه آبیاری گیاه دچاراختلال شده است که برای رفع این مشکل باید آبیاری گیاه منظم تر انجام شود وبرای سرد شدن محیط گیاه را می توان با غبار پاشی خنک تر کنید .
4-سوخته و قهوه ای شدن نوک برگ ها
مورد دیگر از آفات و بیماری های گیاه سرخس، در اثر گرمای هوا و کمبود رطوبت نوک برگ های سرخس شما قهوه ای سوخته شده و برگها ترد شده و از بین میروند که برای رفع این مشکل گیاه باید درمکانی خنک تر نگهداری شود وآبیاری را منظم تر انجام دهید. درمواردی شاهد این هستیم که علت قهوهای شدن نوک برگ های این گیاه کود دهی زیاد می باشد که باعث سوزاندن ریشه ها ی اصلی گیاه شده و نوک سرخس به رنگ قهوهای در بیاید.
5-بی رنگ شدن برگ ها و کندی یا توقف رشد
این مشکل زمانی به وجود می آید که مواد مغذی مورد نیازبه گیاه نرسیده باشد و گیاه انرژی کافی برای رشد را نداشته که برای رفع این مشکل اقدام به کودهی کنید. در فصل رشد گیاه که بهار و تابستان می باشد می توان هر ۲ هفته یکبار از کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده کنید.
شاید برای شما مفید باشد: آفات و بیماری های گل اسپاتی فیلوم
آفت های گیاه سرخس
برخی از آفات هستند که باعث ضربه های زیادی به گیاه سرخش می شوند که شامل:
1-کنه قرمز
یکی دیگر از آفات و بیماری های گیاه سرخس، کنه قرمز است. کنه باعث تارعنکبوتی شدن قسمت زیرین برگ وایجاد لکه های قرمز وزرد برروی برگ های این گل می شوند که علت به وجود آمدن این آفت کمبود رطوبت می باشد که برای جلوگیری از این آفت کاهش گرما وافزایش رطوبت موثر است. درصورت وجود آفت باید با سم کنه کش سمپاشی کنید .
2-مگس سفید
یکی از آفاتی که باعث به خطر افتادن سلامت این گیاه می شود مگس سفید است. با قرارگرفتن زیر برگ های گیاه شیره وآب آنها را می مکند وباعث زرد شدن و خشک شدن وسوراخ شدن برگ ها و اختلال دررشد گیاه می شوند. این آفت با زخمی کردن گیاه باعث می شود انواع قارچ ها و کپک ها به این گیاه انتقال یابد.
برای ازبین بردن این حشره هنگامی که خیلی زود از وجود این آفت آگاه شده باشیم هرس کردن برگ های آلوده می تواند به ماک مک کند اما اگر تعداد آفت زیاد باشد باید از راهکار آپاشی وشستن را بکار گیریم. گیاه خود را به محیط باز برده و با آب پاشی باعث پراکنده شدن مگس ها از روی گیاه شوید و درحین درمان گیاه حتما گیاه خود را از سایر گیاهان دور نگه داریم تا موجب آلودگی تمام گیاهان نشود.
استفاده از اسپری حشره کش هم می تواند باعث ازبین رفتن این آفت شود که برای اثر بخشی بیشتر این کار صبح وعصر ها که هوا خنک تر است از اسپری استفاده کنید .
شاید برای شما مفید باشد: آفات و بیماری های گل پتوس
3-شپشک سپرداری کروی
4-شپشک آرد آلود
سخن پایانی
در این مقاله سعی شد آفات و بیماری های گیاه سرخس گفته شود تا بهتر بتوانید این گیاه را پرورش دهید. سرخس بیشتر در مناطقی با آب و هوای مرطوب و معتدل مناسب است. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.