مقالات

آفات و بیماری های گل اسپاتی فیلوم

آفات و بیماری های گل اسپاتی فیلوم

در این مقاله قصد داریم توضیحاتی درباره آفات و بیماری های گل اسپاتی فیلوم به شما ارئه دهیم. گل زیبا وعاشقانه اسپاتی فیلوم یا لی لی صلح یکی از بهترین گل های آپارتمانی است که در 40 گونه های مختلف وجود دارد. این گیاه گرمسیری بوده وهمیشه سبز است  که علاوه برزیبا ومعطر بودن گیاه تصفیه کننده وپاکسازی هوا ست . این گیاه سمی است اما برای انسان خطری ندارد . گل های گیاه به رنگ های صورتی کمرنگ ،سفید ،وقرمز می باشد که گل دهی اسپاتی فیلوم معمولا اوایل بهار می باشد.

دمای رایج منزل و قدری  گرم تر برای رشد این گیاه مناسب می باشد. گل اسپاتی کمبود آب دهی را می تواند تحمل کند ولی آب دهی منظم را ترجیح می دهد. این گیاه نور مستقیم برایش غیر قابل تحمل است و به نور غیر مستقیم نیاز دارد و درصورت تامین نشدن نور کافی گلدهی گیاه کم می شود. گل اسپاتی فیلوم به کودهی سنگین نیاز ندارد. کود آهن و منیزیم برای رشد این گیاه مناسب است و بهترین زمان کودهی برای این گیاه فصل بهار و تابستان می باشد.

گل اسپاتی فیلوم نسبت به گیاهان آپارتمانی دیگر زیاد دچار آفات و بیماری نمی شود ولی با این حال گاهی ممکن است این گیاه هم دچار مشکلاتی شود که در این مقاله با  بیماری ها و آفات اسپاتی از قبیل زرد شدن نوک برگ ها، خشک شدن نوک برگ ها، پشه وکنه تارعنکبوتی و غیره آشنا خواهیم شد و راه های درمان آن را بررسی خواهیم کرد.

در ادامه برخی از بیمای های این گل را برای شما توضیح خواهیم داد.

زرد شدن برگ های گیاه اسپاتی دلایل گوناگونی دارد که یکی دیگر از آفات و بیماری های گل اسپاتی فیلوم است. اگر برگ های قدیمی شروع به  زرد شدن کردند علت آن می تواند پیر شدن برگ ها باشد که با هرس کردن می توان برگ ها را جدا کرد. اما گاهی برگ های پایینی گیاه شروع به زرد شدن می کند این مشکل به علت آبیاری نامنظم کم یا زیاد آب دادن و هوای سرد اتفاق می افتد که با داشتن برنامه آبیاری منظم و فقط زمانی گیاه را آبیاری کنید که به آن نیاز دارد و قراردادن گیاه در دمای مناسب از بروز این مشکل می توان جلوگیری کرد .

زمانی که زرد شدن برگ ها قدیمی با ریز بودن برگ های جدید اتفاق می افتد علت می تواند کمبود مواد مغذی گیاه باشد که حتما باید اقدام به کودهی شود.

در این مورد از معرفی آفات و بیماری های گل اسپاتی فیلوم، اگر متوجه شدید که برگ های اسپاتی فیلوم قهو های شدن چند دلیل اصلی وجود دارد آبیاری نامناسب، کوددهی بیش ازاندازه، رطوبت کم و قرارگرفتن درمعرض نور مستقیم می باشد. قرار گرفتن در برابر نور مستقیم خورشید که باعث قهو های شدن برگ ها می شوند که اگر این اتفاق برای گیاه شما اتفاق افتاد گیاه را به مکانی انتقال داده که در معرض نور غیر مستقم است.

بیماریهای گل اسپاتی فیلوم یا گل لی لی صلح

-آبیاری نامناسب : 

آبیاری کم باعث تشنگی گیاه می شود و باعث می شود تا گیاه کمبود مواد غذایی را تجربه کن حتما با بررسی و مشاهد خشک بودن دو یا سه سانت از خاک آبیاری انجام شود. آبیاری بیش از اندازه باعث باتلاقی شدن خاک می شود که درصورت پوسیدگی ریشه مواد مغذی گیاه تامین نمی شود و باعث قهو های شدن برگ ها می گردد که باید میزان آبدهی کم شود و منظم تر انجام گردد.

در مورد کودهی به یاد داشته باشید این گیاه به کود زیاد لازم ندارد و درصورت استفاده بیش از اندازه برای باز گرداندن سلامت گیاه خاک آن را شسته تا کود از انتهای گلدان خارج شود.

همچنین در مورد رطوبت این گیاه رطوبت را دوست دارد. رطوبت مورد نظر گیاه را تامین کرده و برای اطمینان بیشتر گیاه را کنار بخاری و دریچه های هوا قرار ندهید.

شاید برای شما مفید باشد: آفات و بیماری های گل قاشقی

اصلی ترین عاملی که باعث پژمردگی اسپاتی فیلوم آبیاری بیش از اندازه و آبیاری کم می باشد. درصورتی که این مشکل به علت آبیاری کم باشد به راحتی می توان با آبیاری بیشتر مشکل پیش امده را ازبین برد. از سوی دیگر درمان مشکل مربوط به آبیاری زیاد بسیار سخت تر است زیرا در این حالت ریشه گیاه پوسیده و آسیب جدی به گیاه وارد شده است.

برای رفع این مشکل و احیا گیاه  باید گیاه را از گلدان خارج کرده و ریشه گیاه بررسی شود درصورت آسیب ندیده بودن ریشه آن را مجدد درگلدان قرار داده و آبیاری گیاه را کم کرده و درصورت آسیب دیدگی ربشه قسمت های آسیب دیده ریشه را هرس کرده و بعد از کاشت در خاک تازه مقدار آبدهی را کاهش می دهیم.

برخی از آفات نیز هستند که ضربه های زیادی به اسپاتی فیلوم وارد می کنند که در برخی از موارد باعث خشک شده گل می شوند.

در مورد دیگر از آفات و بیماری های گل اسپاتی فیلوم، پشه سیاه یکی از آفات این گیاه می باشد که به قارچ گلدان معروف است که به بر وساقه گیاه می چسبد و اگر به موقع ازبین نرود به تمام قسمت های آن سرایت می کند و باعث ازبین رفتن ظاهر زیبای گل می شود. پشه سیاه یک هفته زنده می ماند اما مشکل اصلی این آفت تخم گذاری سریع آن است که اگر  جلوی آن را نگیرید به سرعت گیاه را از بین می برد.

همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و پشه های ریز و سیاه علاقه زیادی به رطوبت دارند بنابراین برای جلوگیری از هجوم پشه ها از آبیاری زیاد گلدان پرهیز کنید. درصورت درگیر شدن، سم پاشی موثر ترین راهکار برای ازبین بردن پشه ها می باشد .

کنه تار عنکبوتی آفتی بسیار تهدید کننده برای گیاه اسپاتی فیلوم به شمار می آید. این حشره ریز برروی برگ ها و ساقه ی گیاه پیدا می شود. این آفت از شیره گیاه تغذیه می کند و باعث زرد شدن برگ ها می شود. کنه‌ها در جمعیت زیاد می‌توانند گیاه را کاملا از بین ببرند. ولین کار بعد از تشخیص این آفت گیاه را از سایر گیاهان جدا کرده و برگ های آلوده را هرس کنید. برای مقابله با کنه تار عنکبوتی می توانید از روشهای طبیعی اسپری کردن آب و صابون یا از روشهای شیمیایی آفت کش مناسب استفاده کرد.

شاید برای شما مفید باشد: آفات و بیماری های گل سرخس

این مورد از دیگر آفات و بیماری های گل اسپاتی فیلوم، تریبس بوده که از حشرات ریز زرد و سیاه رنگ است. تریپس از دسته ی آفت های مکنده است و با  مکیدن شیره ی گیاه تغذیه می کند که باعث لکه های نقره ای و خاکستری برروی برگ ها گیاه می شوند و به دلیل فعالیت آن ها برگها در هم پیچیده و بدشکل می‌شوند ضما با زیاد شدن این حشره و آسیب شدید گیاه کامل از بین می رود.

اولین اقدام برای مبارزه با آفت تریبس این است که باید گیاه آلوده را حتما از سایر گیاهان جدا کرد و قسمت های آلوده گیاه را با هرس کردن جدا کنید و ابزار کشاورزی که با گیاه آلوده درتماس بوده را بشوید.

به منظور جلوگیری از آفت می توان هر هفته یک بار یا دوهفته یک بار گیاه خود را بشوید ویکی دیگر از راه های کنترل و از بین بردن این آفت استفاده از حشره کش می باشد.

آفات گل اسپاتی فیلوم

در این مقاله با آشنایی آفات و بیماری های گل اسپاتی فیلوم، ویژگی های گل اسپاتی فیلوم یا گل لی لی صلح و به بررسی شرایط نگهداری این گیاه پرداخته شد. این گیاه با داشتن زیبایی های زیاد و تصفیه کننده بودن هوا و سازگاری زیادی برای نگهداری در منزل را دارد. ولی باتمام زیبایی و سازگاری این گیاه متوجه شدیم گه اگر شرایط نگهداری گیاه راعایت نشود گیاه دچار برخی از بیماریها و آفات می شود که باعث ازبین رفتن زیبایی ظاهری و ازبین رفتن گیاه می شود.

در این مقاله سعی شد به دوستداران گل اسپاتی فیلوم کمک گردد تا با آشنایی بیشتر با بیماری ها و آفات رایج و روش های درمان این گیاه بتواند  به بهترین شکل ممکن از گل خود نگهداری کنندواز زیبایی آن لذت کا مل ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *