مقالات

آفات و بیماری های گل قاشقی

آفات و بیماری های گل قاشقی

در این مقاله قصد داریم توضیحاتی درباره آفات و بیماری های گل قاشقی به شما عزیزان ارائه دهیم. گل قاشقی به نام پپرمیا هم شناخته می شود که یکی از گیاهان مقام آپارتمانی می باشد برگ های گیاه همیشه سبز بوده و درمناطق گرمسیری رشد می کند و این گیاه ازتنوع بالایی برخوردار بوده و گل قاشقی به نور مستقم نیاز ندارد. نور ملایم و فیلتر شده برای رشد این گیاه کافی می باشد و نیاز به آبدهی زیاد ندارد وبهترین زمان تعویض گلدان این گیاه ابتدای بهار می باشد. برای تگثیر گل قاشقی می توان از دو روش استفاده کرد که روش اول تگثیر ازطریق قلمه زدن ساقه و روش دوم تگثیر ازطریق قلمه زدن برگ است.

بهترین زمان کوددهی این گل درفصل سرما می باشد. با رسیدگی منظم گیاه قاشقی می توانیم تاحدودی از بروز آفات وبیماری ها جلوگیری کنیم که آگاهی از بیماری وآفات وروش درمان این گیاه می تواند باعث شود تا گیاهی شاداب و باطراوت داشته باشیم که دراین مقاله شما را با بیماری وآفات و درمان گل قاشقی آشنا می کنیم. گل قاشقی مانند گیاهان دیگر دچارآفت و بیماری می شود که با شناسایی به موقع و درمان این مشکلات می توان از آسیب به گیاه خود جلوگیری کنیم که ازجمله بیماری و آفات گل قاشقی ازقبیل ریزش برگ ها، زرد شدن برگ ها، پیچ خوردن برگه وغیره می باشد.

در ادامه برخی از آفات گل قاشقی را توضیح خواهیم داد.

در اولین مورد از آفات و بیماری های گل قاشقی، عاملی که می تواند باعث پژمرده شدن گل قاشقی شود آبیاری کم وآبیاری زیاد می باشد که درصورت آبیاری کم حل کردن این مشکل آسان می باشد که بآبیاری بیشتر این مشکل برطرف می شود ولی اگر علت پژمردگی آبیاری زیاد باشد وباعث آسیب رسیدگی به ریشه شده باشد کار سخت تر می شود درصورتی کهآسیب دیدگی ریشه ها سطحی باشد آبیاری با فاصله بیشتر انجام می گردد تاگیاه به حالت اولیه برسد ولی در صورت آسیب شدید ریشه ها وپوسیدگی باید گیاه را از گلدان خارج کرده وقسمت های پوسیده را جدا ومجددا گیاه را کاشته وآبیاری درفواصل زیادتری انجام گردد.

مهمترین بیماری گل قاشقی ریزش برگ ها می باشد که درهنگام رشد گیاه واضافه شدن برگ های جدید برگ های قدیمی شروع به ریزش می کنند که این امر طبیعی است وجای نگرانی ندارد ولی درمواردی می تواند علت ریزش برگ ها هوای سرد باشد که در این صورت باید گیاهرا به مکانی گرم تر انتقال دهیم ودرصورت ریزش شدید برگ ها درنقاط مختلف گیاه علت این ریزش آبیاری بیش از اندازه می باشد که آبیاری گیاه باید منظم تر باشد.

در مورد سوم از آفات و بیماری های گل قاشقی، پیچ خوردن برگ های قاشقی از مشکلات شایع این گیاه نمی باشد که دربیشتر مواقع به علت وجود پشه ویا به علت کمبود مواد مغذی اتفاق می افتد که پشه به صورت لکه های سفید در قسمت زیرین ساقه وبرگ ها قابل مشاهد است وبرای از بین بردن پشه می توان از صابون ضد حشر استفادکردودرصورت کمبود مواد مغذی کلسیم باید ازکودهای دارای ازت وفسفر استفاده نشود چون این کودها باعث دفع کلسیم می شوند.

بیماری های گل قاشقی

زرد شدن برگ های پایینی گیاه می تواند امری طبیعی می باشدکه به علت رشد گیاه برگ های قدیمی شروع به زرد شدن می کنند ودرنهایت می ریزن ولی درصورت زرد شدن برگ ای بالایی ساقه ها دلایلی چون آبیاری نامناسب ونور زیاد ومستقم علت بروز این مشکل می باشد که درصورت مواجه با این مشکل گیاه راباید به مکانی که دارای نور ملایم وغیر مستقم می باشد انتقال دهیم وبا آبیاری منظم تر انجام شود.

علت وجود لک های سیاه وقهو های روی برگ های گل قاشقی با حضور آفت ها به وجود می اید که درصورت مشاهد این بیماری باید سریع گیاه را از بقیه گیاهان جدا کرد وبرگ های آلوده راتوسط قیچی جدا کرده وبرای مطمئن شدن وخلاصی از این آفت گیاه را به طور کامل هرس کرد. لک های سیا یکی دیگر از آفات و بیماری های گل قاشقی می باشد.

گل قاشقی به هوای سر د حساس می باشد ونباید دردمای پایین نگهداری شود درصورت قراردادن گل قاشقی درفصل سرما درهوای آزاد برگ های گیاه شروع به ریزش می کنند واگر دمای هوا پایین تراز 10 باشد برگ هاوساقه های این گیاه سیاه شده واگر تا چندروزگیاه درهمین شرایط قرار گیرد گیاه دچار یخ زدگی می شود از بین می رود .درصورت به وجود آمدن ای مشگل گیاه را به محیط دارای دمای متعادل انتقال می دهیم وپس از جداکردن قسمت های یخ زده اجازه می دهیم گیاه به حالت اولیه خود برسد.

پوسیدگی ریشه این گیاه یکی دیگر از مشکلاتی می باشد و یکی دیگر از آفات و بیماری های گل قاشقی بوده که این مشگل زمانی که آبیاری این گیاه زیاد باشد واز زهکشی مناسبی برخوردار نباشد رخ می دهد. از انجایی که این گیاه به آب کمی احتیاج دارد باید منتظر ماند تازمانی که سطح خاک خشک شد آبیاری مجددرا انجام دهیم واز زهکشی مناسب گلدان خودمان اطمینان پیدا کنیم.

وقتی آفات به یک گیاه حمله می کند باعث آسیب جدی به آن گیا می شود که گل قاشقی هم درمواقعی مورد حمله آفاتی مانند پشه سیاه ،کنه ،شپشک و شته قرار می گیرد که با شناخت بهتر این آفت ها می توان از آسیب رسیدن به گیاه جلوگیری کرد

دیگر مورد از آفات و بیماری های گل قاشقی، پشه که خاک گل دیده می شود واز طریق ریشه این گیاه تغذیه می کند وباعث آسیب رساندن به گیاه می شود که با کاستن آبیاری می توان از شر این آفت درامان ماند و ریختن کمی پودر دارچین کمکی برای ازبین بدن این آفت می باشد .

شاید برای شما مفید باشد: آفات و بیماری های گل شفلرا

کنه ها حشرات بسیارمضری هستند که به ساقه ها وبرگ ها می چسبند ولی بیشتر درزیر برگ قراردارند واز انجایی که این حشره بسیار ریز بوده تامدت ها قابل مشاهده نمی باشد که دراین زمان خسارت زیادی روبه گیاه وارد می کند که هم از رشد گیاه جلوگیری می کند وباعث خوردگی برگ ها می شود برای مبارزه با این آفت این آفت باید گیاه را با محلول صابونی اسپری کرد ویا ازسم مخصوص استفاده کرد که سم به صورت اسپری استفاده می کنیم.

دقت داشته باشیم که تمام ساقه وبرگ ها وزیر برگ ها به سم آغشته شده باشد و بعداز گذشت یک روز اسپری باید گیاه را با آب شست ولی حتما گلدان هنگام شستن طور قرار گیرد که آب به خاک نرسد .

آفات گل قاشقی

از دیگر آفات و بیماری های گل قاشقی شپشک آرد آلود بوده که این آفت از سرکش ترین آفات به حساب می آید که به رنگ سفید ودرقسمت جوانه گیاه دیده می شود این آفت ازرشد گیاه جلووگیری می کند وبعد ازآلوده شدن گیاه برگ ها براقوچسبنده شده وشروع به پیچ خوردن می کند که ممکن است گیاه را به صورت کامل ازبین ببرد که برای دفع این آفت ازسم استفاده کرد که بعد سم پاشی باید بعداز گذشت یک روز اسپری سم گیاه را با آب شست ولی حتما گلدان هنگام شستن طوری قرار گیرد که آب به خاک نرسد.

شاید برای شما مفید باشد: آفات و بیماری های گل اسپاتی فیلوم

در این مقاله سعی شده توضیحاتی در مورد آفات و بیماری های گل قاشقی ارائه گردد. گل قاشقی یک گل آپارتمانی است که همان طور در که درمطالب بالا شرایط نگهداری ومحیط مناسب برای رشد بیان شد وگفته شدکه این گیاه در هوای گرم رشد بهتری دارد وبه آبیاری زیاد نیاز ندارد. با رعایت نکردن این نکات دچار یک سری بیماریها وآفت می شود که روش ازبین بردن این بیماری هاوآفات بیان شد که تا درصورت مشاهد هر نوع از این مشکلات بتوانیم به آسانی مشکل را ازبین برده واگر بتوانیم جزئیات نگهداری این گیاه را به خوبی رعایت کنیم این گیاه تا چندین سال مهمان خانه ما خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *