در این مقاله قصد داریم مهم ترین آفات و بیماری های گل پتوس را به شما عزیزان توضیح دهیم. گل پتوس از پرطرفدارترین گیاهان آپارتمانی که به صورت رونده است و ازمقاومت بالایی برخوردار می باشد و در دو نوع برگ های معمولی و برگ های ابلق است. مهم ترین فایده این گل تصفیه کننده بودن هوا می باشد. شرایط نگهداری این گیاه بسیار آسان می باشد. گل پتوس به نور و آبیاری کم نیاز دارد و نیاز به رطوبت زیادی ندارد و این گیاه به کود خاصی نیاز ندارد درصورتی که رشد گیاه درسطح پایینی قرار گرفت برای بهبود روند رشد گیاه از کود آهن استفاده می کنیم
تکثیر این گیاه بسیار آسان است سرشاخه های گل را جدا کرده و در گلدان گذاشته و بعد از پرکردن خاک آبیاری انجام می دهیم و بهترین زمان تعویض گلدان فصل بهار می باشد.
این گیاه با وجود داشتن مقاومت بسیار بالا گاهی ممکن است به علت عدم توچه دچار بیماری و آفت شود . دراین مقاله به بررسی بیماری وآفات این گیاه زردشدن، پژمرده شدن و سوراخ شدن برگ های پتوس و آفاتی مانند شته، مگس سفید و غیره آشنا شوید و تا با آگاهی از مبتلا شدن گیاه از هرگونه آفت و بیماری جلوگیری کنید و گیاهی سالم و شاداب داشته باشید .
انواع آفات و بیماری های گل پتوس
گل پتوس هم مانند سایر گیاهان در شرایط نامناسب نگهداری دچار یکسری بیماری و آفات می شود که باعث آسیب و گاهی باعث ازبین رفتن گیاه می شود که برای جلوگیری از آسیب و از بین رفتن گیاه باید از بیماری های گیاه پتوس و روش های درمان آگاه شوید از جمله آفات و بیماری های گل پتوس شامل:
1-چروک شدن و لک های قهو های برگ ها
گل پتوس با هوای متعادل سازگاری زیادی دارد و هنگامی که این گیاه با هوای سرد مواجه شود دچار یخ زدگی می شود و برگ های آن چروگ و لک های قهو های روی برگ ها مشاهده می شود که باید گیاه را به مکانی که دمای بالاتری دارد انتقال دارد. به یاد داشته باشید از قرار دادن گیاه در فصل سرما پشت پنجره خوداری کنید .
2-پژمرده شدن و بی حالی برگ ها
در مورد بعدی از آفات و بیماری های گل پتوس، پژمرده شدن آن است. پژمردگی و بی حالی برگ پتوس به چند دلیل اتفاق می افتد که مهم ترین آن آبیاری بیش از اندازه می باشد که باید فاصله بین دو آبیاری طوری باشد که سطح خاک به اندازه بند انگشت خشک شده باشد .
عامل دیگردمای هوا می باشد که گل پتوس نسبت به هوای سرد حساس بوده و باید این گیاه را درمحیطی گرم نگهداری کرد.
کمبود نور هم عاملی جهت پژمرده شدن گیاه می باشد. اگر چه پتوس به نور زیادی نیاز ندارد ولی با قراردادن در محیط تاریک ممکن است رنگ برگ های گیاه تغییر وباعث پژمرده شدن شود.
3-سوراخ شدن برگ ها
در مورد دیگر از آفات و بیماری های گل پتوس، نوبت دلایل سوراخ شدن برگ ها است. عوامل مختلفی باعث سوراخ شدن برگ این گیاه می باشد :
-حمله حشرات :
یکی از رایج ترین علت سوراخ شدن برگ ها آفات می باشند که باید از آفت کش استفاده کرد
-خیس ماندن برگ ها درهنگام تابش نور مستقیم خورشید:
عامل دیگر سوراخ شدن برگ ها خیس شدن برگ ها و قراردادن گیاه در برابر نور مستقیم خورشید می باشد که باید از خیس کردن گیاه در هنگام تابش مستقم جلوگیری کرد و از انجایی که گل پتوس علاقه ای به نور مستقم ندارد آن را به مکانی دیگرا نتقال داد.
4-زرد شدن برگ ها
رایج ترین مشکل گل پتوس زرد شدن برگ ها است که اگر زرد شدن برگ های پاینی و قدیمی باشد این اتفاق طبیعی می باشد و جای نگرانی ندارد. ولی اگر برگ های تازه و جوان گیاه شروع به ریزش کنند می تواند به این عوامل بستگی داشته باشد :
-عدم آبیاری نامناسب
-عدم نور کافی
-کمبود مواد مغذی
موارد بالا از دلایل ریزش برگ های گل می باشند اگر در زمانی با وجود مساعد بودن تمام شرایط باز هم برگ های گیاه زرد شود علت آن وجود آفت می باشد که باید از آفت کش استفاده کرد .
5-ریز شدن برگ ها
عوامل چون نور بسیار کم و عدم رطوبت کافی باعث ریز شدن این گیاه شده از جمله دلایل آفات و بیماری های گل پتوس می باشد. گل پتوس نیاز زیادی به نور ندارد ولی در صورت فراهم کردن حداقل نیاز نور این گیاه باعث داشتن گیاهی با برگ های بزرگ و شاداب شوید. برای جبران کم بود رطوبت می توان به صورت منظم با اسپری کردن آب، رطوبت مورد نیاز گیاه را تامین کرد .
شایع ترین آفات گل پتوس
در ادامه برخی از آفات گل پتوس را نام می بریم.
1-شته
شته بدترین آفت می باشد که بسیار ریز می باشد و به رنگ های مختلفی وجود دارد شته ها باسرعت زیادی تولید مثل می کنند و از شیره گیاه تغذیه می کند اولین اقدام برای پیشگیری از آلودگی گیاه را از سایر گیاهان جدا می کنید .
ساده ترین راه برای ازبین بردن شته آب پاشی کردن گیاه می باشد که باعث می شود تعداد زیادی از شته ها دور انداخته شوند و برای ازبین بردن کامل شته از حشره کش استفاده کنید .
2-مگس سفید
مگس های سفید در قسمت زیرین برگ ها پنهان می شوند و از شیره گیاه تغذیه می کنند که مانع رشد آن شده و باعث آسیب رساندن به برگ ها می شوند. مگس سفید را می توان با اسپری کردن حشرهکش به راحتی ازبین برد. مگس سفید یکی دیگر از آفات و بیماری های گل پتوس است.
3-تریبس
تریبس حشره ریز وقهو های است که مانند مگس سفید پرواز می کنند و از شیره برگ ها تغذیه می کنند که باعث لک های زرد روی برگ ها می شوند که با افزایش تعداد این حشره آسیب جدی به گیاه وارد می کنند و حتی باعث از بین رفتن آن می شوند. هنگام مشاهده این حشره به علت بالا بودن سرعت انتقال باید گیاه را به مکانی دیگر انتقال داد تا از سرایت به گیاهان دیگر جلوگیری کرد و تمام شاخ و برگ های آلوده را هرس کرده و از سم حشره کش استفاده کنید تا گیاه بتواند به رشد خود ادامه دهد.
4-کنه های عنکبوتی
یکی از آفت های گل پتوس وجود کنه بوده که این آفات بسیار کوچک هستند که به سختی قابل تشخیص می باشند و از سلول گیاه تغذیه می کند و اگثرا در قسمت زیزین برگ زندگی می کنند و باعث تغییر رنگ شدن برگ ها و در نهایت ریزش آنها می شوند. برای مبارزه با این آفت می توان گیاه را با آب شست، به صورتی که تمام سطوح به خصوص قسمت زیرین برگ ها به طور کامل شسته شود.
5-شپشک آرد آلود
در این مورد از آفات و بیماری های گل پتوس، نوبت به شپشک آرد آلود است. این ها حشرات کوچک و سفید رنگی هستند که به شته پشمالو معروف است و در محیط های مرطوب و گرم رشد می کنند و از شیره برگ ها و ساقه ها تغذیه می کنند و باعث پژمردگی گیاه و ریزش برگ ها می شود یکی از روش های ساده برای خلاصی از این آفت در زمانی که تعداد آن زیاد نباشد شستن گیاه راه مناسبی است که حتما بعد از یک هفته با بررسی مجدد گیاه مطمئن شوید آفت از بین رفته باشد. درصورت حمله تعداد زیادی از این آفت از سم پاشی استفاده کنید .
شاید برای شما مفید باشد: آفات و بیماری های گل سانسوریا
کلام آخر
دراین مقاله سعی کردیم با معرفی یکی از زیبا ترین و مقاوم ترین گیاه آپارتمانی بپردازیم. برای نگهداری از این گیاه هم مانند سایر گیاهان باید نکاتی را رعایت کرد. باتوجه به مقاومت بالای گل پتوس و نگهداری آسان این گیاه، بسیاری از مشکلات پتوس بر اثر نگهداری نادرست ایجاد میشوند این بیماری ها و آفات دشمن اصلی جان پتوس است که با معرفی بیماری ها و آفات و علت به وجود آمدن و روش درمان آنها می توان به راحتی از بروز آنها جلوگیری کرد.
در شرایط مشاهد هرگونه از مشکلات بتوانیم با استفاده از بهترین روش گیاه خود را را از آسیب جدی و حتی نابودی نجات داد و یک گیاه پتوس سالم و دارای طراوت و تازگی داشته باشیم.