مقالات

آفات و بیماری های گل دیفن باخیا

آفات و بیماری های گل دیفن باخیا

در این بخش قصد داریم توضیحاتی درباره آفات و بیماری های گل دیفن باخیا ارائه دهیم. گیاه دیفن باخیا به علت زیبایی وهمیشه سبز بودن بسیار محبوب می باشد. نگهداری این گیاه آسان می باشد ودر آپارتمان به راحتی می توان از این گیاه مراقبت کرد. علارغم زیبایی بینظر دیفن باخیا سمی می باشد وتوصیه می شود افرادی که فرزندان کوچکی دارند برای نگهداری این گیاه حتما مراقب باشند. این گیاه به نورمتوسط وگرمای زیاد وخاک همیشه مر طوب نیاز دارد.  

برای اینگه گیاه به سمت نورمتمایل نشود به صورت هفته ای با چرخاندن گلدان می توان از کج شدن آن جلوگیری نمود. این گیاه را می توان از طریق قلمه زدن تکثیر  کرد اما این گیاه هم مانند سایر گیاهان دچاریکسری بیماری وآفت ها می شود که ازمله زرد شدن وگوچک شدن برگ ها وغیره که دراین مقاله با بیماری وآفت های این گیاه آشنا می شویم وعلت بروز این بیماریها بررسی می شود و با راهکارهای درمان این گیاه آشنا می شویم.

همان طور که گفته شد با اینگه نگهداری گیاه دیفن باخیا راحت می باشد ولی این گیاه هم هم مانند سایر گیاهان از بیماری وآفت در امان نیست ودرصورت شناسایی به موقع این بیماری وآفت ها می توان این گیاه را از مرگ نجات داد

-زرد شدن برگ دیفن باخیا

-کوچک شدن برگ دیفن باخیا

-خشک شدن وریختن برگ دیفن باخیا

-سوراخ شدن برگ دیفن باخیا

-لک های زرد وقهوه ای دیفن باخیا

در اولین مورد از آفات و بیماری های گل دیفن باخیا، مهم ترین دلیلی که  باعث زرد شدن برگ دیفن باخیا می باشد آن آبیاری می باشد که درصورت آبیاری زیاد ویا آبیاری کم این اتفاق می افتد وباعث  زردشدن برگ این گیاه می شودواز انجایی که ریشه این گیاه بسیار حساس می باشد درصورت آبدهی زیاد باعث پوسیدگی ریشه می شویم در آبیاری کم هم با این مشکل مواجه  می شویم اما دراین حالت تشخیص راحت تر می باشد

رفع این مشکل بسیار آسان می باشد درصورت آبیاری زیاد کافی است مقدار آبدهی گیاه را کمتر کنیم تا گیاه به حالت اولیه برسد درصورت حاد بودن مشکل می توان گیاه را از گلدان خارج کرد وبرگ های زرد آن را هرس کرد ومحددا گیاه را ریشه دار کرد.در صورتی که این مشکل به علت کم آبی اتفاق افتاده است می توان گل را روزانه حدودا 20 دقیقه درتشت آب قرار داد وسپس درخاک قرر داد وآبیاری به صورت منظمی انجام شود شاهد شادابی گیاه می شویم.

انواع آفات و بیماری های گل دیفن باخیا

دوعامل مهمی که باعث به وجود آمدن این مشگل می باشند یکی تغذیه نامناسب گیاه ودیگری نور نامناسب می باشد .همان طور که گفته شد گیاه دیفن باخیا به نورمستقم نیاز ندارد ولی روزانه 6الی 8 ساعت به نور غیر مستقیم نیازدارد که درصورت عدم دسترسی به نور کافی برگ گیاه کوچک می شوند علاوه برنور این گیاه هم مانند گیاهان دیگر بری رشد نیاز به کود دارد که درصورت عدم کودهی مناسب این مشکل برای گیاه شما به وجود می آید

برای برطرف کردن این مشکل حتما گیاه در مکانی مناسب قرار گیردکه به تواند از نور کافی برخوردارشود بهترین مان برای نگهداری این گیاه پشت پنجره می باشد ومرد دوم تغذیه مناسب می باشد که بهترین زمان برای کودهی این گیاه فصل بهار  وتابستان می باشد تا شاهد رشد گیاه خود باشید البته می توانید در فاصله زمانی هر سه ماه یک بار می توانید ازکودهای که باعث جذب مواد مغذی استفاده کنید که دراین صورت باعث می شود گیاه جذب بهتری داشته باشد درنتیجه گیاه شاداب تری داشته باشیم 

یکی از علت های خشک شدن و یا ریختن برگ دیفن باخیا که اصلا جای نگرانی ندارد می تواند به علت ظاهر شدن برگ های جدید اتفاق افتاده باشد درصورت مشاهد برگ های جوان وریزش برگ های قدیمی گیاه به صورت ساقه ای بلند وبدون برگ نمایان شد می توان از قسمت ساقه برای تکثیر استفاده کرد ولی اگر علت خشک شدن وریختن برگ ها ظاهر شدن برگ های جدید نباشد عاملی چون گرمای بیش ازاندازه وآبیاری کم می باشد .

برای رفع این مشکل باید گیاه را به مکانی خنک تر انتقال داد و آبیاری گیاه به صورت منظم تری انجام شود ویادمان باشد در قصل گرم بخصوص درتابستان آبیاری گیاه بیشتر باشد .

عواملی که باعث سوراخ شدن برگ گیاه می شود قراردادن گیاه دربرابرنور شدید آفتاب می باشد که درصورت قرارگرفتن گیاه دچار افتاب سوختگی و آسیب می شود. ولی عامل اصلی که باعث این بیماری می باشد بیماریی قارچی وعفونت باکتریایی می باشد که باعث سوراخ شدن برگ ها می شوند. سوراخ شدن برگ یکی دیگر از آفات و بیماری های گل دیفن باخیا می باشد.

برای جلوگیری ازاین آسیب باید اقداما ت پیشگیرانه راانجام دهیم گیاه را از درمعرض قرار گرفتن  نورشدید آفتاب جلوگیری کنیم ودر صورت مشاهد آفت از قارچ کش مناسب برای گیاه استفاده شود ودرصورت آسیب جدی برگ های سوراخ شده گیاه را ازقسمت پایه جدا کرده ومراقب باشیم هنگام جدا سازی به گیاه آسیب وارد نشود .

در مورد دیگر از آفات و بیماری های گل دیفن باخیا، دربعضی اوقات  برروی برگهای این گیاه لکه های قهو های وزردی دیده می شود که نشان دهنده وجود باکتریهایی می باشد که موجب بیماریی قارچی می شوند وجود این بیماری به علت  زهکشی نشدن خاک و آبیاری زیاد ورطوبت بیش از اندازه می باشد که مرور زمان باعث ضعیف شدن گیاه می شود وشادابی وطراوت خود را ازدست می دهد .

بهترین راحل برای ازبین بردن این بیماری زهکشی  مناسب خاک انجام شود وآبیاری به صورت منظم تر باشد واز قارچ کش مناسب برای ازبین بردن قا رچ ها استفاد شود

آفات گل دیفن باخیا

-کنه قرمز رنگ

-شپشک آرد آلود

شاید برای شما مفید باشد: آفات و بیماری های گیاه بامبو

در این صفحه سعی شد آفات و بیماری های گل دیفن باخیا و نحوه برطرف کردن این بیماری های توضیح داده شود. این گیاه یکی از گل های پرطرفدار در آپارتمان ها است. همانطور که قبلا نیز گفته شد این گل سمی می باشد و اگر بچه کوچک دارید به هیچ عنوان از این گیاه در منزل خود استفاده نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *