مقالات

آفات و بیماری های گل برگ انجیری

آفات و بیماری های گل برگ انجیری

در این بخش قصد داریم توضیحاتی درباره آفات و بیماری های گل برگ انجیری به شما عزیزان ارائه دهیم. برگ انجیری یکی از زیبا ترین گل های آپارتمانی می باشد. برگ های پهن وهمیشه سبز این گل باعث شده برای زیبا شدن دکوراسیو ن ازاین گل استفاده شود که باعث تصفیه سازی هوا می شود.  برگ انجیری گیاهی مقاوم است که نگهداری  این گیاه کاملاً ساده است و به راحتی می‌تواند در هر محیطی نگه داشته شود. حتی اگر تجربه زیادی از نگهداری گیاهان آپارتمانی ندارید به راحتی می‌توانید در خانه یا محل کار  از گل برگ انجیری نگهداری کنید.

برگ انجیری در مقابل تغییرات دمایی حساسیت زیادی از خود نشان نمی‌دهد واین گیاه  به نورغیرمستقیم نیاز دارد که بهترین مکان برای گل برگ انجیری، قراردادن کنار پنجره ای  که نور زیادی داردمی باشد، اما از نور مستقیم خورشید در امان است. روش آبیاری این گیاه،  باید به طور منظم آبیاری شودو بین دو آبیاری، حتما صبر کنید تا سطح خاک تا حدودی خشک شود.

گل برگ انجیری  علاقه زیادی به رطوبت بالا دارد که برای بالابردن رطوبت محل نگهداری گیاه میتوانید  از دستگاه رطوبت ساز استفاده کرد وبه طور منظم برگ های گیاه را آب پاشی کنید.این گیاه از سرعت رشد بالایی برخوردار می باشد که این امر موجب شده که گلدان گیاه را هردوسال یک بار تعویض کنید وحتما از گلدان بزرگتر استفاده شود. تگثیر این گیاه ازطریق قلمه زدن می باشد. حتی باتمام ویژگی های خوب این گیاه ممکن است دربرخی زمان هااین گیاه هم مانند گیاهان دیگردچاربرخی بیماری وآفات می شود که دراین مقاله با آشنایی با این افات وبیماری ها بتوانید گل سالم وشادابی داشته باشید.

برگ انجیری مانند گیاهان دیگر دچار یکسری آفات وبیماری ها می شوندکه با شناسایی به موقع می توان گیاه را از مرگ نجات داد ازجمله شایع ترین بیماری ها وآفات برگ انجیری

یکی ازمهم ترین دلیل زرد شدن برگ این گیاه، رطوبت نامناسب این گیاه می باشد. برگ انجیریرطوبت را دوست دارد ولی با غرقاب شدن خاک،گیاه نمی تواند نفس بکشد وعدم اکسیژن کافی باعث زرد شدن برگ ها می شود.که برای رفع این مشکل اطمینان داشته باشد که گلدان از زهکشی ناسبی برخوردار است ودرروز های سرد وزمستان فاصله آبیاری را زیادتر کنید واجازه دهید سطح خاک خشک شود ودوباره آبدهی را انجام دهیدوعامل دیگرزردشدن برگ ها می تواند کمبود مواد مغذیباشد که با اصلاح نحوه کوددهی درفصول رشد می‌توانید از بروز مشگل جلوگیری کرد.

در مورد دوم از معرفی آفات و بیماری های گل برگ انجیری، دوعامل اصلی قهو های شدن نوک ولبه برگ این گیاه تشنگی بیش ازحد گیاه ورطوبت پایین میباشد که باید فاصله آبیاری راکم تر کردواز خشک بودن بیش ازاندازه خاک گیاه جلوگیری کرد.وبرای تامین رطوبت مناسب از دستگاه رطوبت ساز یا به صورت مرتب گیاه را آب پاشی کنید.

یکی از مشکلات گل برگ انجیری گوچک بودن ورشد نکردن برگ ها می باشد.که علت اصلی آن نور ورطوبت کم وکمبود مواد مغذی می باشد. درصورتی که گیاه نور و رطوبت کافی نداشته باشد. نمی تواند انرژی لازم برای پهن و بزرگ شدن را داشته باشد.وباعث می شود شکاف برگ ها ازبین برود وبرگ های جدید این گیاه بدون شکاف باشند.که با تامین نور ورطوبت کافی وبا کوددهی می توان این مشکل را حل کرد.

بیماری های گل برگ انجیری

آبیاری بیش از اندازه باعث یکسری بیماری ساقه وریشه گیاه می شود که در این صورت ساقه گیاه چروکیده می شود که درصورت زیاد شدن باعث ازبین رفتن گیاه می شود.حتما باید برای درمان از قارچ کش استفاده کرد وساقه گیاه را ازقسمتی که دچار بیماری نشده است برید وقلمه بزنید.  

در مورد دیگر معرفی آفات و بیماری های گل برگ انجیری، هوای سرد باعث بروز لک های سیاه برروی برگ های گیاه برگ انجیری می شود که با بیشتر شدن این لک ها باعث ازبین رفتن گیاه می شود. در روزها و فصول سرد سال گیاه نباید در معرض هوای سرد قرار گیرد پس اگر این مشکل برای گیاه شما تفاق افتاد حتما گیاه را به مکانی گرم انتقال دهید .

عوامل زیادی باعث خم شدن وافتادگی برگ این گیاه می باشد . افراط و تفریط در آبیاری، خشکی شدید یا غبارپاشی غیراصولی و زیاد، نامناسب بودن جنس خاک باعث به وجود آمدن این مشکل می باشد. خاک نیمه مرطوب و غبارپاشی روزانه و کافی به همراه خاک سبک برای شادابی گیاه ضروری است.

امکان دارد  افتادگی برگ ها ی این گیاه  بخاطر نحوه آبیاری باشد. زمانی گیاه برگ انجیری  نیاز به آبیاری دارد که خاک آن خشک باشد. ابتدا خاک را بررسی می کنید ودرصورت خشک بودن سطح خاک  اقدام به آبیاری نمایید.

گاهی اوقات وقتی گلدان گیاه را عوض می کنید با آسیب رسیدن به ریشه گیاه باعث افتادگی برگ ها می شود که باید صبر کرد تا دوباره ریشه های گیاه ترمیم شود.

در مورد هفتم از آفات و بیماری های گل برگ انجیری، عواملی چون کمبود رطوبت ،کمبود آب وگرمای شدید باعث سوختگی حاشیه برگ های گل برگ انجیری می شود. . بنابراین لازم است قبل از اینکه سلامت گیاه کامل به خطر بیفتد به سرعت علت و دلیل سوختن و زرد شدن نوک و سر برگ های گل برگ انجیری را پیدا کرده و نسبت به درمان آن اقدام کنید.

شاید برای شما مفید باشد: آفات و بیماری های توت فرنگی

در چنین شرایطی اگر میزان آبی که به گیاه می دهید نیز کم باشد این حالت سوختگی و خشک شدن برگ بیشتر شده و کل برگ را می گیرد.برای جلوگیری ازاین مشگل حتما گیاه را محیطی قراردهید که از نور شدیددرامان باشد ودرفصول گرم ازغبار پاشی استفاده شود ورطوبت واب کافی گیاه تامین شود.

لیست آفات و بیماری های گل برگ انجیری

کنه عنکبوتی از خانواده عنکبوتیان است که می تواند مانند آنها تارهای ظریفی روی برگ ها ایجاد کند.که درصورت مشاهد این تارها باید متوجه درگیر شدن گیاه به این آفات شوید .این حشره درزیر برگ ها دیده می شود و ازمواد مغذی وشیره گیاهان تغذیه می کندکه  باعث توقف رشدورنگ پریدگی برگ ها می شود وبعد ازمدتی باعث زرد شدن و ریزش برگ های گل برگ انجیری می شوند. درصورتی که تنها چند برگ این گیاه دچار این آفت شده باشد تنها با غبار پاشی زیر برگها می‌توانید این آفت را از بین ببریدولی با افزایش این آفت گیاه را باید هردوهفته یک باربا  استفاده از کنه‌کش‌ سم پاشی کرد.

یکی از آفات و بیماری های گل برگ انجیری شپشک آرد آلود می باشد. شپشک ارد آلود موجودات ریز سفید رنگی هستند که به قسمت اتصال برگ به  ساقه می چسبند.

شاید برای شما مفید باشد: آفات و بیماری های گل حسن یوسف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *