در این مقاله قصد داریم توضیحاتی درباره آفات و بیماری های گل شفلرا به شما عزیزان ارائه دهیم. شفلرا از گل های تزئینی آپارتمانی می باشد و زندگی درخانه را دوست دارد و به عنوان گیاه همیشه سرسبز شناخته می شود که در دونوع سبز و ابلغ درطبیعت وجود دارد که رایج ترین ویژگی ظاهری این گیاه برگ های چرمی و پنجه ای آن می باشد. شرایط نگهداری گل شفلرا اینکه به نور زیا د غیر مستقیم و آبیاری متوسط می باشد واین گیاه رطوبت را دوست دارد.
گل شفلرا جزء گیاهان سرسخت شناخته شده و اگر چه این گیاه قوی بوده و بسیار کم دچار بیماری می شود ولی مانند گیاهان دیگر از آفت و بیماری درامان نیست. دراین صفحه به بررسی مهمترین آفات و بیماری های گل شفلرا ازجمله چروکیده شدن برگ، پوسیدگی ریشه، ریزش برگ ها و کنه تارعنکبوتی وغیره و راه های درمانی می پردازیم و روش های مقابله با این بیماری ها بیان می شود که بتوانیم با استفاده ازاین راهکارها گیاهی شاداب تر و باطراوت تری داشته باشیم.
معرفی آفات و بیماری های گل شفلرا و درمان آن
شناخت مشکلات وبیماری این گیاه به ما کمک می کند تا با اقدامات موثر و به موقع به توانیم گیاه خود را از آسیب جدی درامان نگه داریم که مهم ترین بیماری ها وآفت های گل شفلرا شامل موارد زیر هستند.
1-زرد شدن برگ گل شفلرا
ازجمله عواملی که باعث زرد شدن برگ شفلرا می شوند می تواند آبیاری زیاد در فاصله زمانی کم و یا درمعرض نور زیاد قرار گرفتن گیاه و یا زهکشی نشدن خاک گیاه باشد. درصورتی که برگ گیاه زرد شود ولی نیفتد می تواند علت آن کم بودن مواد مغذی باشد که برای رفع این مشکل باید درزمان آبیاری گیاه مدیریت شود و تنها درصورتی خشکی سطح خاک گلدان آبیاری صورت گیرد اگر میزان آبدهی و مواد مغذی گیاه کافی بوده حتماً زهکشی آن را بررسی کنید و آب از سوراخهای زیر گلدان خارج شود.
2-چروکیده شدن برگ گل شفلرا
مورد بعدی از آفات و بیماری های گل شفلرا، چروگیده شدن برگ های گل شفلرا گاهی اوقات بدون تغییر رنگ اتفاق می افتد که علت آن کمبود آب وخشک شدن خاک گلدان می باشد که با آبیاری منظم ودرصورت آبیاری درموقع مشاهد خشکی سطح خاک میتوان این مشکل را ازبین برد. ولی درمواردی دیده می شود که برگ ها با تغییر رنگ به رنگ قهو های چروکیده شدند که علت این چروکیدگی سرمای زیاد ویا گرمای زیاد بوده است. دراین مرحله باید سعی کرد دمای هوای محل نگهداری گیاه به حد تعادل برسد واگر درمعرض گرما یا سرمی زیاد می باشد به مکان دیگری انتقال دهیم.
3-افتادگی و آویزان شدن برگ های گل شفلرا
نداشتن برنامه آبیاری منظم باعث افتادگی وآویزان شدن برگ های این گل می شود آبیاری زیاد وآبیاری کم باعث می شود برگ های گیاه به سمت گلدان آویزان شود و گیاه پژمرده شود. با تنظیم برنامه آبیاری این مشکل حل می شود ولی باید دقت کرد که این مشکل زیاد تکرار نشود که باعث پژمرده شدن وریزش برگ ها می گردد.
4-سوختگی برگ گل شفلرا
همان طور که گفته شدگل شفلرا نیاز به نورغیرمستقم و فیلترشده دارد که درصورت قرارگرفتن دربرابر نورشدید ومستقیم خورشید باعث می شود که برروی برگ های این گیاه لک های تیره ظاهر شود که به مرور زمان این لکه ها سیاه شده و درنهایت باعث ریزش برگ ها می شوند. دراین صورت باید گیاه را به مکانی که دراری نور کمتری می باشد انتقال داد واز برخورد نور مستقم به گیاه جلوگیری کرد. این بیماری یکی دیگر از آفات و بیماری های گل شفلرا می باشد.
5-قهو ه های شدن برگ گل شفلرا
عامل بیماری لک برگی می تواند آبیاری بیش ازنیاز یا کمتر ازنیاز باشد. البته رطوبت زیاد که باعث می شود قارچ ها در آن محیط بخوبی رشد کنند، باعث ایجاد لک های خاکستری وقهوه ای می شوند ودرنهایت باعث ریزش برگ گیاه خواهد شد. درصورت مشاهده لک های قهو های تیره وبرگ های نرم، علت آبیاری زیاد می باشد ولی هنگامی که رنگ لک ها قهو های خیلی تیر نمی باشد و برگ ها به صورت موجی هستند، علت آبیاری کم است. با رعایت کردن این نکات می توان از قهوه ای شدن برگ ها جلوگیری کرد و حتما دقت داشته باشیم که برنامه منظمی برای آبیاری گیاه داشته باشیم ودرصورت مشاهد قارچ از قارچ کش استفاده شود.
6-پوسیدگی ریشه های گل شفلرا
یکی دیگر از آفات و بیماری های گل شفلرا، پوسیدگی ریشه است. علت پوسیدگی ریشه شفلرا آبیاری بیش از اندازه وعدم زهکشی مناسب می باشد که درصورت کنترل نشدن این بیماری دربد ترین حالت می تواند منجر به مرگ گیاه شود. پوسیدگی ریشه می تواند علائمی مثل ریزش برگ ها وپژمردگی وزرد شدن برگ ها را به همراه داشته باشد که برای اطمینان بیشتر از پوسیدگی ریشه می توان گیاه را ازگلدان بیرون آورد که درصورت پوسیده ونرم شدن ریشه و یا بوی نامصبوع گیاه می توان متوجه شد که گیاه دچار پوسیدگی ریشه شده است. برای درمان پوسیدگی باید گیاه را از گلدان بیرون آورد وخاک و ریشه های فاسد را جدا کنید و برای کاشت دوباره باید از خاک جدید استفاده کرد.
7-شته زدن گل شفلرا
شته زدن یکی ازمشکلات گل شفلرا بوده که باعث کندی رشد گیاه می شود ومی تواند تاثیر زیادی برروی ظاهر آن داشته باشد. شته بارنگ های گوناگون سبز، قرمز ، صورتی وقهوه ای دیده می شود که باعث چسبناک شدن برگ های گیاه می شوند. عواملی که باعث ایجاد شته می باشند آبیاری نامناسب و قراردادن گیاه درمحیطی با دمای نامتعادل که با تغییر دمای محیط ممکن است گیاه دچار شته شود که برای رفع این مشکل باید گیاه درمحیطی با دمای متعادل باشد و از آبیاری منظمی برخوردارباشد و برای رهایی از شته از سم پاشی استفاده کنیم .
8-کنه تار عنکبوتی
کنه تارعنکبوتی خطرناک ترین دشمن شفلرا می باشد که درقسمت زیرین برگ پنهان می شود وعلت اصلی وجود این کنه آبیاری کم گیاه می باشد. بیشترین فعالیت این کنه درشرایط گرم به خصوص درتابستان بوده که تشخیص آن تازمانی که تعداد آنها کم است دشوار می باشد. برای پیشگیری آفت کنه عنکبوتی باید مرتب برگ های گیاه را تمیز کرد و مطمئن شویم که گیاه از آبیاری مناسبی برخورداراست. درصورت مشاهد آفت بخش های آلوده گیاه را هرس کرده و از سم کنه کش استفاده کنیم.
9-شپشک آرد آلود گل شفلرا
این آفت به رنگ سفید می باشد که درصورت حالت چسبندگی برگ های گل شفلرا باید متوجه حضور این شپشک شویم. این آفت باعث رنگ پریدگی شاخه ها و زرد شدن برگ ها ودر نهایت خشک شدن وریزش آنها می شوند. در صورت جلوگیری نکردن باعث ازبین رفتن گیاه می شوند که هنگام درگیر شدن گیاه با این شپشک درصورتی که درنقاط کمی از گیاه دیده شوند می توان برگ ها را با الکل تمیز کرد ولی درصورت پیشرفت مشکل برای ازبین بردن شپشک از سم پاشی اساده کرد.
10-تریبس گل شفلرا
تریبس شایع ترین آفت گیاه شفلرا می باشد این آفت در هوای گرم وخشک رشد می کنند که از علائم وجود این آفت فرورفتگی قسمت زیرین برگ این گیاه بوده و با استفاده از آفت کش می توان از شر این آفت خلاص شد.
شاید برای شما مفید باشد: آفات و بیماری های گل قاشقی
سخن آخر
در این مقاله از آفات و بیماری های گل شفلرا، همان طور که گفته شدگل شفلرا یکی از گل های مقام آپارتمانی می باشد که باتمام سرخستی این گل هم مانند گیاهان دیگر دچار بیماری وآفت می شود. درادامه اطلاعاتی درباره بیماری وآفت شفلرا داده شد که با رعایت نکات مراقبتی می توانیم از بیمار شدن گیاه خود جلوگیی کنیم که با توجه به مطالب بالا متوجه شدیم که بیشتر مشکلات وآفات این گل با نداشتن برنامه آبدهی مناسب به وجود می آید. با رعایت این نکات می توان از به وجود آمدن این مشکلات خوداری کرد.